Enkele dieren

Animal 4 Health heeft zelf ook dieren die meegaan naar de bezoeken.
Wij stellen ze graag aan u voor:

De kittens die we meebrengen komen van verschillende samenwerkende fokkers en zijn meestal Maine Coons. Socialisatie is ook voor jonge kittens van belang. Het wennen in een reismandje (zonder bezoek aan een dierenarts), het vervoer in de auto en het wennen op een andere locatie. De kittens gaan vanaf acht weken mee. In het begin geven we ze even rust in een grote bench zodat ze de omgeving in zich op kunnen nemen. De bewoners van de zorginstellingen kunnen de kittens dan wel zien maar laten de kittens zelf de uitdaging aangaan wanneer ze uit de bench komen. Ze mogen dan in een afgesloten ruimte los en wij hebben dan voor de kittens allerlei speelmateriaal mee. Ieder nest kittens gaat minimaal vier keer mee op bezoek maar de frequentie wordt wel beperkt tot maximaal twee keer per week. De bewoners genieten zichtbaar van het ondeugende en spelende grut. De kittens passen zich ook steeds makkelijker aan. Na enkele keren stappen ze zelf al direct uit de mandjes om gelijk op onderzoek uit te gaan. Met ruim tien jaar ervaring weet Connie Berendsen ook dat de nieuwe eigenaren ontzettend blij zijn met een optimaal gesocialiseerde kitten. Zelfs een bezoek aan een dierenarts verloopt ontspannen en volwassen katten die stressbestendig zijn geven minder kans op probleemgedrag.

T-Bone (geboren in oktober 2010) is het team komen versterken omdat we een kleine hond echt misten binnen onze activiteiten. T-Bone is een Chinees Naakthondje en komt uit een nest van totaal 3 pups waarvan er 1 naakte, 1 langharige en 1 ruwharige was geboren en deze laatste is het geworden. En hoewel hij slechts enkele kilo’s weegt heeft hij een ego waar je U tegen zegt. Hij is zeer leergierig en vindt het leuk om kunstjes te doen. Wanneer het vertrouwen er is, is hij ontzettend aanhankelijk en legt hij graag zijn kop tegen je aan. Wanneer er veel prikkels zijn dan is hij oplettend, maar met een zogenaamd thundershirt aan (soort van bakershirt) kan hij zich hiervan afsluiten en valt dan graag op schoot in slaap.

T bone slapend op schoot

Grimm is een zwarte Duitse herdershond die als pup geboren is in 2005 bij Connie Berendsen. Na 5 jaar heeft Connie de hond terug van de eigenaar opgenomen in haar eigen gezin. Grimm is een gevoelige hond en hecht veel waarde aan vertrouwen en duidelijkheid. Al jaren gaat Grimm mee en is een trouwe en geliefde hond voor de vele activiteiten die binnen de stichting worden geboden.

Roots (geboren in december 2010) is een lieve, zachtaardige Sheltie, die je meteen in je hart sluit. Hij past zich heel makkelijk aan en raakt daardoor eigenlijk nooit in een conflict, niet met mensen maar ook niet met andere dieren. De stichting heeft hem geadopteerd uit een asiel in Bergen op Zoom. Roots is altijd vrolijk en heeft altijd zin om iets te ondernemen. Hij is een graag geziene gast bij welke zorginstelling dan ook. Zijn veelzijdigheid maakt dat hij ook een geliefd hondje is tijdens coachlessen met kinderen.Roots op schoot bij meneer

Noah is een zeer tamme Kaketoe die inmiddels al ruim 10 jaar meegaat naar bezoekjes aan oudere mensen. Ze geniet van de aandacht en heeft vaak ook haar vaste schouders waar ze op verblijft tijdens een bezoek.
Ze is een vogel met humor en ze weet goed voor zichzelf op te komen. Veel mensen maken zich bezorgd om haar gezien de aanwezigheid van de (grote) honden en katten, maar als het puntje bij paaltje komt is het Noah die de viervoeters opzij jaagt en niet andersom.